štvrtok 23. októbra 2014

október 2014

14.10.2014 – MISS Najkrajšia bábika
     

Oddávna sa deti, hlavne dievčatá, hrajú s bábikami. Je to čarovné obdobie detstva. Dostali sme pozvánku z CVČ Prima na súťaž o Miss Najkrajšia bábika. Dievčatá tam prezentovali svoje bábiky a rozprávali o starostlivosti o nich. Dievčatá získali pekné darčeky a chlapci sladkú odmenu.



20.10.2014 – Šarkaniáda
     

Letí, letí, všetko letí, čo ma krídla, všetko letí. A vari má šarkan krídla? Nemá, a predsa lieta. Využili sme babie leto a posledné teplé dni na výrobu a prezentáciu šarkanov u nás, v materskej škole, na školskom dvore. Pozvali sme k nám aj deti zo ŠKD, ktoré k nám prišli spolu s pani vychovávateľkou Sandrou. Spoločne sme sa na dvore vyšantili, vetrík sa pohral so šarkanmi, ktoré by najradšej odleteli až hore k oblakom...




21.10.2014 – V knižnici
     
Kto z nás si vie predstaviť život pod morskou hladinou? More je úplne iný svet ako ten, ktorý poznáme. Je plný tajomstiev a žijú tam rôzne živočíchy. My sme si vypočuli od p. Jurečkovej jeden príbeh z knihy Hlboko – morské rozprávky od spisovateľky Moniky Kompaníkovej o lenivej rybe Bibe a jej kamarátovi hadovi Radovi. Na záver sme si poprezerali knihy o podmorských živočíchoch.













23.10.2014 – Kráľ tuning


     
Anča kráča, auto fičí.
     Zastav auto, Anča kričí.
         Ale šofér zježil fúz, tam ti ide autobus.


Už aj malé deti poznajú túto básničku. V spolupráci s CVČ Prima sme u nás v MŠ urobili pre chlapcov súťaž, v ktorej prezentovali svoje autá a autíčka. Každý dostal pekný darček a víťazi aj „kráľovské koruny“.




24.10.2014 – Tekvicové strašidlá
     
Povedala tekvica, nie som žiadna opica.
Chcem sa zmeniť, a to hneď, chcem postrašiť celý svet.
V piatkové popoludnie, prišli deti šikovné.
A ako to dopadlo? Z tekvice je strašidlo.

Privítali sme u nás v materskej škole deti z ŠKD a pani vychovávateľky Mariku a Sandru. Spoločne sme maľovali makety tekvice a vyrezávali tekvicové strašidlá. Ako to dopadlo? Posúďte sami.















S vyrobenými tekvicami sme si vyzdobili priestory MŠ.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára